Untitled
10 sep 2012
week 40: 30 augustus t/m 5 september

Op 30 augustus zijn ome Harrie en tante Helmie ’s ochtends op bezoek geweest. Ze hebben gezellig een kopje koffie gedronken en tante Helmie heeft Bas zijn fruithapje gegeven.
We zijn op 31 augustus even bij opa en oma Van Aerle geweest. Tante Maartje, Eline en tante Willeke waren er ook. Daarna ben ik met Bas naar het consultatiebureau geweest. Bas woog 7.080 gram en was 67,7 cm lang. Hij blijft aan de kleine kant, maar zijn lengte en gewicht zijn wel met elkaar in verhouding en hij zit binnen de curves. De verpleegkundige zei dat hij, omdat hij zo ontzettend beweeglijk is en meestal niet heel veel slaapt, eenvoudigweg geen energie over houdt om harder te groeien. Verder was dan ook alles goed met Bas. Ik zag dat hij 2 tandjes krijgt, wat zou kunnen verklaren waarom hij ’s nachts wat vaker wakker wordt en waarom hij wat huileriger is dan anders. In overleg met het consultatiebureau gaan we de laatste fles niet meer geven, omdat hij die toch niet drinkt. We gaan hem nu proberen yoghurt of kwark te geven, zodat hij toch voldoende zuivel binnenkrijgt. Ik heb hem ’s avonds yoghurt gegeven, maar hij keek me zó smerig aan… hij zat gewoon te kokhalzen, zo vies als hij het vond! Misschien moet hij er even aan wennen en gaat het volgende keer beter.
Opa van Mierlo kwam op 01 september om met Mark te kijken naar de vijver. Die moet nog afgeschermd worden, zodat Bas er niet in kan vallen. Volgende week gaan ze het afwerken.
’s Avonds hebben we bij opa en oma Van Mierlo gegeten en daarna zijn we met tante Monique, oom Anton, Esther en Lars naar de kermis in Bakel geweest. Bas zat in de draagzak en hij heeft zijn ogen uitgekeken naar alle knipperende, gekleurde lampjes. Hij was heel lief. Toen we daarna nog even bij opa en oma waren, is Bas lief in zijn bedje gaan slapen.
Op 02 september hebben we lekker uitgeslapen, wat ook wel nodig was, want we zijn er ’s nachts 5 x (!) uit geweest voor Bas. Op zich ook wel logisch, na al die prikkels van de kermis. Bas heeft na zijn papje even bij ons in bed liggen spelen, totdat hij moe werd en we hem weer in zijn bedje hebben gelegd. Hij heeft overdag veel geslapen. We zijn een klein stukje gaan wandelen en hebben de eendjes gevoerd. Ook vandaag was de yoghurt geen succes. Ik had er wat diksap ingedaan, zodat het wat minder zuur was, maar ook nu zat hij weer te kokhalzen. We hebben hem in bad gedaan en daarna toch nog een flesje gegeven, daarvan heeft hij 60 ml opgedronken. Morgen zullen we het proberen met kwark, misschien dat hij dat lekkerder vindt.
De kwark was op 03 september ook niet zo’n succes, al lijkt Bas het lekkerder te vinden dan de yoghurt.
Op 04 september zijn opa en oma Van Aerle ’s morgens even op Bas komen passen. Bas heeft lief in de box liggen spelen en ze hebben wat in de tuin gewandeld. ’s Middags ben ik met Bas naar de kinderboerderij op het Rijtven gewandeld. De kinderboerderij was dicht, maar je kon er wel omheen lopen. Er kwamen wat bokjes naar het hek gerend en daar heeft Bas erg om moeten lachen.
We zijn op 05 september samen met tante Maartje en Eline bij opa en oma Van Aerle geweest.
Bas is af en toe net een aapje. Als er een speeltje in de box ligt, waar hij met zijn handen niet bij kan, dan tilt hij het met zijn voetjes op, brengt het boven zijn buik en pakt het dan met zijn handjes over. Ook heeft hij ’s ochtends de papfles soms vast met 2 handjes en 2 voetjes.
Bas stopte al een hele tijd van alles in zijn mond, behalve zijn koekje of broodkorstje. Daar ging hij in zitten knijpen of mee zitten zwaaien. Hij begint nu steeds beter ook zijn koekje en brood naar zijn mond te brengen. Hij weet nog niet precies hoe het verder moet, want als hij het koekje in zijn mond heeft, heeft hij er ook wat vingers bij en daar sabbelt hij net zo hard op, maar het begin is gemaakt.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative